Bonjour de France !

Sunday, November 19, 2006

Holky z Nimes vraci uder

Vazeni, mili, decka, damy a panove, chlapci a devcata,
moc jsme zavidely Michalovi jeho vylet do Parize, kam bychom se taky rády podívaly, zel deli nas neprekonatelna vzdalenost a nedostatek financnich prostredku. Ale nesedely jsme se zalozenyma rukama, nybrz zvedly jsme nase lina pozadi a neohrozene jsme se vypravily navstivit monumentalni, dech berouci , fenomenalni Pont du Gard- pychu naseho regionu. Ovsem v obet jsme daly jediny den v tydnu kdy se muzeme vyspat, jelikoz pro nas je sobotni dopoledne synonymem hruzy a utrpeni v podobe vyucovani, tim padem i brzkeho vstavani. Inu, vstaly jsme UZ v 7:45:27 a po posilujici snidani skladajici se z tvrdych baget z minuleho tydne jsme se vydaly na cestu. Pote, co jsme dorazily na misto a prosly nadhernou aleji platanu podzimnich barev topicich se v rannim oparu, jsme HO spatrily...

Tento zazitek ani nelze popsat slovy. Pred nami se rozprostirala historie. Ano. 275 metrů dlouhá, 48 m vysoká cast padesátikilometrového rimskeho akvaduktu vedouci vodu z Uzes do sluncem vyprahleho Nimes. Slouzil az do sesteho stoleti naseho letopoctu. Neuveritelne, vzrusujici, fascinujici!!!
Nasledovala kratka, lec fyzicky narocna prochazka po okolni prirode, probouzejici se do noveho dne.
Jen tezce jsme se loucily s dilem neohrozenych, genialnich a statecnych Rimanu.
Dojem z tohotu vyletu navic umocnila skutecnost, ze jsme byly temer jedinymi navstevniky, az na skupinku podezrele vypadajicich japonskych byznysmenu. Po navratu do naseho francouzskeho domova jsme jeste navstivily pravou intelektualni kavarnu, ktera ovsem nebyla nic extra, ale nic extra take ne......viz prispevky nize :-)
Muzete si sami prohlednout prilozenou fotodokumentaci.
Srdecne a vrele vas zdravi z Nimes
Hanka, Ája, Terka

0 Comments:

Post a Comment

<< Home