Bonjour de France !

Saturday, October 20, 2007

Conseil régional de Bourgogne

Každoročně jsme během podzimních měsíců pozváni na Conseil régional de Bourgogne, instituce, která má největší podíl na financování našeho studia a které tedy oprávněně patří největší dík.
Nejdená se pouze o Českou sekci na Carnotu, ale také o Číňany, kteří jsou také na Carnotu a Poláky, kteří jsou na Lycée Charles de Gaulle. Setkání se skládá z několika projevů (náměstek hejtmana pro vzdělávání M. Baumel, ředitel Lycée Carnot M. Cazenave a také pár zástupců Čechů, Číňanů a Poláků). Z České sekce se projevu tradičně ujímá jeden terminál a jedna sekunda, pro letošek Evča z terminálu a Jirka ze sekundy. Po projevu následuje předání dárků (sekundy dostali "MPtrojku" a jinak všichni takovou knížku o kulturním i jiném dění v Dijonu). Pak následuje přípitek džusem :-) a tím to vše končí...

Monsieur Philippe Baumel, náměstek burgundského hejtmana pro vzdělávání
Monsieur Gil Cazenave, ředitel Lycée Carnot
Jirka a Eva
Pozorující Češi...
...Jirku při proslovu
Číňani nafasovali doma (v Nankingu) uniformy... (zleva: Vincent, Randolf, Joël, Domonique - to jsou jejich přijatá "evropská jména" - jinak ještě mezi ně patří jedna Číňanka, která je v sekundě a Tian Yu, ten je v druhém roce Prépa a dál zamíří na Vysokou školu polytechnickou do Paříže)

Pěkný víkend
Z Dijonu
Zdraví
Michal

0 Comments:

Post a Comment

<< Home