Bonjour de France !

Monday, May 19, 2008

Vylet do Grenoblu

O tom, jak se ceska sekce holek v Nimes vydala na vylet

zleva: Hanka, Aja, Lucka, Kristina, Klara, Barca, Lucka, Gabi, Caoimhe (Ceeva), Peta, Tamca :-):-)
k jake fotce to asi patri...
Tak jsme se dnes vratily z naseho tridenniho vyletu do Grenoblu. Bylo to fajn, i když počasí mohlo byt milejsi. Vyjely jsme TGV v sobotu rano ( podrobnou trasu popisovat nebudu, na to tu mame Michalovy exaktni prispevkyJ) a do Grenoblu jsme dorazily okolo poledne. Prselo a okolni hory nebyly vůbec videt, coz me docela mrzelo.

Ubytovaly jsme se ve Formuli a pak jsme se vratily zpatky do centra podivat se na lanovku, kterou jsme nasledne vyjely na pevnost Bastille. I přes všechny katastroficke scenare co jsme si vymyslely cestou nahoru jsme nakonec v poradku vystoupily a nam se naskytl destivy „vyhled“ na Grenoble. No, moc toho videt nebylo.

Potom jsme se ještě prochazely po meste, po kavarnach a po muzeich (byla muzejni noc, takze vsechno bylo zadarmo). Nezapomenutelnym kulturnim zazitkem se pak stalo art contemporain v Musée de Grenoble, kde jsme shledli i takova umelecka dila jako bile platno, bile platno s jednim kydancem uprostred, bile platno s dvema kydanci uprostred a bile plano s modrym cmarancem. Velice obohacujici byl i film, jehož dej spocival v tom, ze byl neustale zabiran oblicej spiciho muze. Po této zajimave navsteve muzea jsme se vydaly zpatky na hotel.

Tak s takovym pocasim nas privital Grenoble




Na pokoji

Další den jsme po vynikajici snidani vyrazily autobusem na turu k La Grande Chartreuse, ke klasteru, ve kterem dodnes ziji a pracuji mnisi zijici stridmym zivotem naplnenym modlitbami. Eh.

Zone de silence aneb neruste meditujici mnichy


Byl to pekny vylet, trochu jsme si protahly kostru, zvlast když jsme se pak s Ajou a s Hankou chtely z centra na hotel místo tramvaje vratit pesky. Mraky zmizely a byl krasne videt mesic. Jenze jsme pak dorazily k dalnici a tak trochu jsme nenasly podchod, proto jsme to vzdaly a pockaly si na tramvaj, kde jsme nahodou potkaly Ceevu a Gabriellu, irskou a italskou lektorku, co jely na vylet s nami.





Aja probiha fontanou
Gabi a Caoimhe ( cte se to "Kýva")
Poslední den v Grenoblu jsme stravily chozenim po meste, do Nimes jsme dorazily nekdy okolo pul pate. Když jsme se vracely na Daudet tak jsme sly naší obvyklou cestou okolo aren tak tam par metru od lycee v nasem oblibenem Café de la Bourse nataceli nejaky film. Prave se tocila scena s Gérardem Depardieu, takze nas vylet byl zakoncen takovym prekvapivym setkanim…
vice fotek ZDE

V Jardin des plantes: odrudy ruzi

Pribyla jim jedna nova...:-)



0 Comments:

Post a Comment

<< Home