Bonjour de France !

Saturday, May 17, 2008

Voyage
NICE
Avignon
Monaco
Marseille


Už je to opět hodně dlouho, co jsem nic nenapsal, nyní se k tomu konečně dostávám. Během posledních dvou týdnů se stalo hodně věcí. Tak začněme pár fotkama z voyage. Krásná voyage, která mi dala mnoho zkušeností, byla čtyřdenním výletem po čtyřech francouzských městech. Každé jiné, každé zajímavé, každé jedinečné... O přípravě a cestě bych mohl napsat mnoho, od objednávání a placení dopravy (SNCF-francouzské dráhy) či ubytovaní, o komunikaci s finančním ředitelstvím Carnotu, o průběhu cesty, kdy při zpoždění vlaku při odjezdu z Avignonu nás SNCF posadila do TGV a při zpáteční cestě zase při absolutně nacpaném vlaku do první třídy.

Vyšli jsme na prvního máje /bez komunistů a nikdy jinak/ (...) v 5h25 od Carnotu, vyjeli v 6h35 z dijonského nádraží... S jedním přestupem v Lyonu jsme před polednem dojeli do Avignonu. Někteří z nás si prohlédli Papežský palác (jedinečné gotické dílo ze 14. století), tamní zahrady, či známý neznámý polomost. Spali jsme v jednom anglofonním velmi obohacujícím hostelu v horní části Nice. Pátek jsme strávili věčinově v Nice, v muzeích, městě či na pláži. Sobotu v Monacu. Při zpáteční cestě jsem se podívali do Marseille...

Papežský palác v Avignonu, největší gotická stavba svého druhu v Evropě
Římský císař Karel IV., socha, kterou jistě znáte (jen o tom nevíte) z Staroměstské mostecké věže Karlova mostu.
Most Svatého Bénézet přezdívaný mostem avignonským
Ranní pohled z hostelu na Nice a Středozemní moře
To byly snídaně...
...NICEMy na pláži...
Nice by night!
Cestou do Monaca...
Monacké casino...
Monako
Oceanografické monacké muzeum
Fotbal Nice-Lyon, to byl taky nevšední zážitek...
Marseille, pohled přes Starý přístav na Notre-Dame de la garde (Panu Marii strážnou)
Už se těším na další voyage, za rok do Bordeaux a okolí nebo do Bretaně nebo ... ... ..., možností je mnoho... kam byste Karnoťáci jeli...?

Z Dijonu
Zdraví
Michal

0 Comments:

Post a Comment

<< Home