Bonjour de France !

Saturday, September 13, 2008

Z Dijonu...

Opět po krásných a procestovaných prázdninách zdravím z Dijonu. Je to (už) prakticky dva týdny, co jsme přijeli a vstoupili do sekundy...premiéru...terminálu... Na Karnotu máme nové sekundy, zachvilinku se k nim dostanu, ale ted ještě trošku popořádku...

Cesta byla z mého pohledu příjemná, setkání po prázdninách je vždy fajn, a to i se známými karnoťáky, s novými sekundami, jednou quatrièmkou :-) nebo jak to mám napsat a též s paní profesorkou.



Přijeli jsme tedy na Karnot ...je toho vždy hodně a ještě víc toho vždy necháváme přes prázdniny ve škole, to se též musí přenosit. Neboli po přivítání s panem proviseurem a Laurence jsme dvě až tři hodiny nosili a nosili a já dál odpoledne vybaloval a vybaloval... Náš klučičí intr Dcz prošel o prázdninách údržbou... doslova rekonstrukce to nebyla, ale nová malba i nové okna jsou zřetelným zlepšením... To je fajn, pokoje už neprotahují, tak jsem zvědaví, jak se zvedne průměrná pokojová teplota zimních měsíců.



Ještě v úterý odpoledně (den příjezdu) měli sekundy rozřazení do tříd, my a premiéři ve středu, ve čtvrtek pak začala naplno škola... Rozvrh mám minimálně zajímavý, pouze 27 hodin, to je fajn a dokonce bych řekl, že se jim je celkem podařilo nasázet tak, že je to snesitelné, až na maličkosti a jednu veličkost – a tou je sobotní škola, kterou se stále usilovně snažíme domluvit pouze jednou za dva týdny... s karnotskou administrací to však není jednoduché.


A teď naše sekundy... Jsou fajn :-) to je dobrý... Jsou klidný, příjemný a řekl bych, že se i dobře adaptují na Dijon i Karnot... A jako vždy jsou každý trochu jiný a od jinud, ale v něčem stejný a všichni z České republiky... odkud taky... to je taky jedna z "přidaných hodnot" české sekce.

Lydka z Prahy, Barča z Třince a Barča z Brna

Dan z Olomouce, Barča z Brna a Alex z Prahy

Lydka, Barča a Barča, Lenka, Alex před radnicí...


V rue du Bourg...


Jinak během prvního víkendu se do Dijonu přijela podívat moje sestra Lucka se svým boyfriendem Štěpánem a tak jsme byli tak různě po Dijonu a v neděli i v Beaune :-)
Nové sekundy, novinka na Karnotu... aneb Barča jezdí po Grand Quartier na bruslích Naše tradiční místo na sortie - Vieux Léon... Přišli i čtyři předlonští terminálové a Laurence, tak to bylo o to zajímavější, jinak stejně příjemný a fajn... (úplně vlevo je Marek ze Zubří, sekunda o které jsem mluvil, že je na fotce níže...)

Mějte se krásně, užívejte si zářiových dnů, ať jsou propršené jako v Dijonu anebo pěkné jako u nás doma, v Čechách, na Moravě i ve Slezsku!

Sekundám držím palce ať se jim tu líbí!

Premiérům též hodně zdaru v "tranzitním" roce...

A Terminálům :-) ať si užijí poslední (možné prostřední - pro budoucí prepáky) rok na Karnotu...

Z Plombières-les-Dijon
zdraví
Michal

0 Comments:

Post a Comment

<< Home