Bonjour de France !

Thursday, May 31, 2007

Konference na Sciences-Po a Polsky vecer...

Vcerejsek byl opet nabity, po dopolednim Conseil de Classe, ktery probehl bez problemu a i celkem v klidu. Prumer tridy ve tretim trimestru 11,4 - za cely rok 11,8. Pet lidi melo mene jak 10 a pet vice jak 12,7. Neboli vetsina tridy je mezi 10 a 12,5, tedy v pomerne malem bodovem rozmezi. Redublovat bude nejspis jeden ci dva. Vetsina lidi ma potvzenou svou pozadovanou orientaci pro dalsi rocni neboli premier.



Amphi aneb konferencni sal na Sciences-Po



V pet hodin odpoledne zacinala konference na Sciences-Po pripravovana ceskymi a slovenskou stuntkou a to na tema Bio vyrobky. Cesta tam byla celkem narychlo, protoze jeste pred tim jsem byl s Tomasem behat na stadu, a tak nezbyvalo moc casu. Konference byla z meho pohledu vydarena, prijmuti pozvani rozhodne nelituji... nakonec, alespon jsme snizili vekovy prumer posluchacu a vytvorili prijemnejsi atmosferu pro prednasejici (tim myslim, ze pred salem plnym obyvateli jiz v jistem veku se neprednasi asi nejlepe).

Z konference jsme museli odejit chvili pred koncem, dobehnout na veceri a pak opet pryc, a to na lycée Charles de Gaulle kam jsme byli pozvani pri prilezitosti "Polskeho vecera" organizovaneho tamnimi polskymi studenty (polska obdoba Cechu na Carnotu). Videli jsme par typicky (i netypicky) polskych tancu (mazurku, polku a dalsi regionalni), slyseli par zajimavych legend a povidek z polskych dejin. Po skonceni predstaveni jsme si mohli zatancit i my, a to mazurku a polku, kterou Polaci netacuji vzdy jak my.
Dale jsme se ucastnili vecerniho pripitku a povidali si s Polaky, ktere jsme behem roku videli jen ojedinele...



Reditel lycée Charles de Gaulle

Hezke odpoledne!
Michal

0 Comments:

Post a Comment

<< Home