Bonjour de France !

Saturday, December 01, 2007

Víkend

Ahojky vsichni!!

Konecne tu je vikend! Je krasne, dost chladno, ale na nebi neni ani mracek a proste nadhera. Tenhle tyden byl opravdu zajimavej. Jak uz jsem napsala od utery byl blocus. To znamena, ze jsme nemeli ve stredu dvouhodinovku fyziky, protoze profka odmitla delat hodinu pro ctyri lidi. Na TPE jsme teda byli jen ctyri ( ja a Hanka, jsme na intru takze zadnej problem s tim, ze bychom se nedostaly do skoly, a pak dve holky, co se protahly dovnitr mozna s nejakym profesorem, samozrejme zadnim vchodem, protoze hlavni vchod byl uplne mimo provoz . Docela sranda. Prepaky normalne pousteli, takze ti byli vsichni. Jinak skola teoreticky mela byt pro ty, co se dovnitr dostanou, takze na spanelstine jsem byla z nasi tridy jedina. Spojily se tri tridy dohromady ( celkem 4 lidi a tri profove) a koukali jsme se na Motocyklove deniky, coz je film cestach po Latinske Americe mladeho Ernesta Che Guevary. Samozrejme jsem spanesky rozumela kazdy dvacatypaty slovo, ale nastesti jsem mohla cist titulky. Na matice jsme byli tri. Hm. Byly to laborky, takze docela nuda. Delame ruzny geometricky demonstrations v programu, ktery se jmenuje GéoGebra. Matikarka je z toho cela nadsena. Rikala, ze ji bavi si s tim hrat . No jo, nekdo hraje The Sims nebo Call of Duty a nekdo GéoGebru. Proti gustu zadny disputat. V patek uz blocus nebyl. Zrovna den, kdy by se to nejvic hodilo. Na francouzstine nam oznamila, ze uz skoro opravila nase disertace na tema“ Qu’attendez-vous d’un personnage du roman“ a rekla, ze vsechny dopadly hrozne a ze 60 procent tridy vubec nepochopilo tema. To potesi.

Vikend bude zaukolovanej. V pondeli pisemka z cestiny...a jeste se musime naucit nejakou symbolistni basnicku. Ne ty jo Symbolismus je na me moc. Prijde mi, ze cilem je udelat tu basen co nejmin srozumitelnou a precpat ji symboly tak, ze me z toho pak akorat boli hlava, kdyz se snazim prijit na to, co chtel basnik rici.



mensi fotograficka vsuvka

Ja a Nimeňo II

Vcera jsme si pripomely trosku vytvarnou vychovu na zakladce. Sesly jsme se kuchynce a vyrabely jsme vanocni pranicka. Ne ale bylo to vazne fajn. Me to bavilo. A docela se nam ty pranicka i povedly...

No nic ja jdu nakoupit neco k jidlu na vikend...

Mejte se

Z Nimes zdravi Tereza

0 Comments:

Post a Comment

<< Home