Bonjour de France !

Friday, February 01, 2008

Ahoj vsichni!

Doufam, ze se mate dobre nebo aspon ne spatne. Je konec tydne a zitra mame POSLEDNI SOBOTNI VYUCOVANI tohoto roku!!! Diky konci TPE se nam zmenil rozvrh... TPE budu prednaset jeste s Hankou pristi patek ( vsechny Ska) a Aja s Luckou ve ctvrtek (L, ES). Zacneme az v pul ctvrty, radsi bych to mela za sebou hned rano. No jinak TPE, tedy film a dossier, jsme odevzdali uz asi pred ctrnacti dny. Chtela jsem sem ten film nahrat, ale nepovedlo se...tant pis (mieux?)...

Taky jsme kazda v utery dostala knizku o ceske sekci v Nimes, kterou napsala Mlle Annie Petit ( byvala profka na Daudetu, ted se stara o ceskou sekci, zkracene Petitka) ve spolupraci jeste s jednim Cechem, Jirim Hnilicou. Je to docela zajimave cteni, hlavne ty rozdily v tom, jak to tu bylo driv a jak je to ted. Driv tu byli jen kluci a meli dost prisny rezim, spali v hromadnem dortoiru atd.... A to si my obcas stezujeme.

Dneska jsme odevzdavali dotazniky o tom, co budeme chtit delat pristi rok za specializaci. Ja jsem si vybrala matiku. Nevim, jestli to budu menit, ale physique-chimie me odrazuje tim, ze jsou tam laborky, ktery uprimne nesnasim, a SVT(bio) neprichazi v uvahu, protoze proste ne. Svt fakt ani nahodou. Takze asi maths, i kdyz je to docela zvlastni, kdyz jsem minulej rok nevedela ani, jestli nepujdu na Lko. Nakonec jsem rada. Ze by me franina nejak super bavila tenhle rok to se rict neda ( mame stejnou profku jako holky na Lku a delame prakticky taky uplne to samy, vcetne stejnych ukolu..) a terminalu 8 hodin filosofie s koeficientem 7 na Bacu taky nic moc....No ale takhle budu zase mit koef 9 z matiky...Nevim no.

Taky jsem nemohla presvedcit naseho profesora, co s nami jede na vymenu do washingtonu, ze cesky pas nema v cisle pasu pridane zadne pismeno. No na chvili me vyved z miry, protoze ja pas u sebe nemam, jen to jeho cislo....Tak doufam, ze jsem mu dala to spravny...

Jinak nic noveho, byli jsme v kine na Sweeney Todd, asi jsem divna, ale prislo mi to jeste nechutnejsi nez Kill Bill...V utery mame evaluation z plavani, ach jo.

Tak se mejte moc hezky a za ctrnact dni hura na prazdniny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mimochodem vim, ze pisu vetsinou asi hlouposti, ale ja sem proste takova, ehm, no... asi ne dostatecne sérieuse a tak, ale odpustte mi to prosim. Nedavno jsem zacala cist roman od Julia Cortázara Nebe, peklo, ráj a na zadní obálce je napsáno, že je to kultovní kniha mládeže, intelektuálů, rebelů a hledačů absolutna...To jsem teda zvedava...:-)

Z Nimes tedy zdravi rebelka a hledacka absolutna

Terka

0 Comments:

Post a Comment

<< Home